Skip links

Üdvözöllek a csakrák csodálatos világában!

A köztudatban a csakrarendszer a keleti kultúrákhoz kapcsolódik, holott már a perui sámánok is dolgoztak a csakrákkal, és ide vonatkozó hivatkozásokat találni
a maja, inka, egyiptomi és a világ számos más ősi kultúráiban.

Mindegyik közös jellemzője, hogy hasonlóságot vonnak a galaxis, Anyaföldünk és az ember felépítése között, valamint elismerik egy mindent átható és összekapcsoló energiaháló létezését.
Az ősi elméletek szerint az ember tengelye a hátgerinc és ezen a tengelyen vannak azok a rezgő központok, amelyek átengedik magukon az univerzum ősi energiáját. Ezeket hívjuk csakráknak, amelyek elhelyezkedése az emberi testen belül leginkább egy spirituális létrához hasonlítható.

A csakra szanszkrit eredetű szó, jelentése „kerék”, „energiaörvény”, amely arra utal, hogy a csakrák egyfajta energiatölcsérek, amelyek
állandó működésben, forgásban vannak.

A csakrarendszerben az erő az energiák egyesítésből és egybefonódásból ered,
ugyanis minden csakraszint az alatta lévő szintek kombinációjából születik, majd a
tudat lefelé irányuló áramlata aktiválja. Ez a folyamatos, körforgásos áramlat biztosítja minden szint számára a létezést. A csakrák rendszere arra tanít bennünket, hogy az élet esszenciája soha nem az elkülönülésben, hanem az egységben és egészben kell meglátnunk.
Funkciójuk, hogy életerőt (energiát) áramoltassanak a fizikai testben, így biztosítva vitalitásunkat. Ezen finom részecskeáramlások által létrejött tereket a mai tudomány morfogenetikus vagy holografikus tereknek hívja és ezek a testünkben és környezetünkben is jelenlévő terek jelentős befolyással bírnak általános állapotunkra, egészségünkre és hangulatunkra is. Működésük tehát kulcs a testi-, lelki egészséghez.
A testen áthatoló, ugyanakkor az energiatesthez testhez tartozó főcsakrák mindegyike egy bizonyos idegdúchoz/idegfonathoz, és az endokrin rendszer belső
elválasztású mirigyéhez, valamint a környékén található szervekhez kapcsolódik, így az egyes mirigyek hormontermelésén keresztül szabályozzák életfunkcióinkat,
mentális- és érzelmi életünket. Amikor valamelyik működése nem kiegyensúlyozott, akkor az életenergia nem képes akadálytalanul áramolni és így problémák keletkezhetnek az adott test tájékon és/vagy kapcsolódó életterületen. Amikor egészségesen működnek, akkor az energia egyenletesen áramlik, mi pedig harmóniát és boldogságot tapasztalunk.
Tudatos perspektívából megközelítve, a betegség, a kellemetlen érzések, élethelyzetek nem ellenségek, hanem olyan figyelmeztető információk, életvitelünket
visszajelző tanító folyamatok, amelyek arra utalnak, hogy egy csakra, és ezzel együtt az egész energiarendszer hol billent ki a harmóniából.
Különböző elméletek léteznek a forgási irányokra vonatkozóan, egyesek szerint a csakrák az óramutató járásával megegyezően forognak, ugyanabba az irányba, mint a galaxis spirális kajai, mások szerint egymással ellentétes irányban, férfiaknál és nőknél eltérően.

Ahhoz már kevesebb kétség fűződik, hogy például a belső szerveidhez hasonlóan, minden csakrádnak saját, egyedi, természetes frekvenciája van, ami a szivárvány színeinek egyikeként érzékelhető, ez ugyanis megfelel egy, a látható fényspektrumon belül elhelyezkedő valamely szín rezgésszámának. A színeknek a frekvenciája egyes érzelmek frekvenciájával is összepárosítható, így elindulva a serkentő, gerjesztő, izgató hatású vörös/piros színű gyökér csakrától, majd felfelé haladva az ünnepélyes, meleg, könnyed, de még élénkítő színű narancs-, és citromsárga csakrákon keresztül jutunk a szívcsakrához, ahol már lenyugszik a lelked, mert a zöld szín a nyugtató, derűs, békés, és pihentető érzetet kelti. Továbbhaladva a tiszta, tartózkodó, és hűvös érzetet keltő világos- és ibolyakék torok, és harmadik szem csakrákon keresztül, végül eljutunk a korona csakrához. amelynek a színe a halvány lila, ez pedig egy csendesítő, belső békét erősítő szín.
Érdekesség, hogy párhuzamba állítva a csakrák rendszerét a nyugati kultúrában használatos Maslow piramissal (3) , azt tapasztaljuk, hogy ugyanazok az igények és szükségletek találhatóak, ugyanabban a sorrendben a két rendszer szintjein.

Neked, nekem, nekünk, embereknek 9 főcsakránk van, közülük 7 van a testen belül és 2 a testen kívül. A következő oldalakon a testen belüli csakrák, valamint a 8. csakra ismertetése található. A csakrákhoz tartozóan találsz néhány hasznos tanácsot az étkezésre, jóga gyakorlatokra és a csakra harmonizálására vonatkozóan, valamint néhány kérdést arra az esetre, ha a csakraköveket meditációra és önfejlesztésre szeretnéd használni.

(3) Abraham Maslownak az 1950-es években kidolgozott, az egymásra épülő emberi szükségletek hierarchiáját leíró elmélete, amely azt vizsgálja, milyen késztetésekből fakad, valamint milyen erők állnak a viselkedés hátterében. Szintjei: fiziológiai szükségletek –
biztonság és védelem – szeretet és összetartozás – önbecsülés – önmegvalósítás.

E csakra szanszkrit neve a Muladhara, amelynek jelentése: „támaszték, gyökér".
Eleme a föld, színe a piros. 

Ez a csakra a farokcsont alján található és a szilárd anyagot képviseli, így testi szempontjai a létezés fizikai alapjai, a test szilárd részei, a
csontok és az azokat borító hústömeg, a lábak, lábfejek,
valamint ide tartozik a salakanyagok kiválasztása, a vastagbél és a végbél.
Elsődleges ösztöne a túlélés és a szaporodás. Itt ösztönös szinten létezünk, így pszichológiai aspektusai az éhség/táplálkozás, a nyugalom, a menedék és biztonság utáni vágy, az önmagadról való gondoskodás képessége és a félelem. Egyúttal ez a Föld-kapcsolati csakrád, amely földeltségedet biztosítja. 

 Mirigyei a petefészkek és a herék.
A gyökércsakra a központja az egyik legnagyobb erőközpontunknak, a kundalíninak, amely hatalmas erő a spirituális fejlődés útjának egy bizonyos pontján egyszer csak gyorsan felemelkedik és a megvilágosodás felé vezet. Ezért is tartják úgy, hogy a csakra magja a lehetőség kundalíni és a bőség felébresztése. 

 Az egyensúlyban lévő gyökércsakra összpontosítja és földeli a fizikai testet, vitalitást és életörömöt biztosít, emellett szexuálisan gyengéddé tesz. Az itt jelentkező energiahiány depresszióhoz, krónikus fáradtághoz és az életcélok elvesztéséhez vezet, amíg túlműködése dominánssá, erőszakossá és önzővé tesz. Amikor az első csakra nem kapcsolódik az anyaföldhöz (nincs földelve), akkor árvának és
anyátlannak érezheted magadat. A princípium dominál és az anyagi dolgoktól várod a biztonságot. Az egyén van túlsúlyban a kapcsolat felett, az önzőség diadalmaskodik a család, a társadalmi- és globális felelősségvállalás felett. Felébred a félelem, amely az első csakra démona, amely a harmónikus csakra működésből fakadó biztonság és bizalom érzet ellen dolgozik.
A gyökércsakra megbillent egyensúlya bizonyos fizikai tüneteket eredményezhet, ilyenek az aranyér, a here-/petefészek betegségek, a gerinc- és lábproblémák és a vérszegénység.

A csakra szanszkrit neve Szvadhiszthána, melyet rendszerint így fordítanak: „saját lakhely", tekintve, hogy a szanszkritban a szva szócska jelentése „saját".
Ugyanakkor a szvad szógyököt is megtaláljuk benne, melynek jelentése „édeset ízlelni", vagy „örömmel ízlelni, élvezni vagy elragadtatva lenni". Eme csakra a köldök alatt található, de átfogja az összes, a köldök és a nemi szervek közé eső testrészt. Színe a narancssárga. Eleme a víz, így a következő, folyadékokkal
kapcsolatos testi funkciók társíthatók hozzá: vérkeringés, folyadékürítés, szexualitás és reprodukció. Emellett a víz egyéb minőségeit is képviseli, úgy, mint az áramlást, az alaktalanságot, rugalmasságot és megadást. A szakrális csakra az érzékelés, az
önértékelés, az öröm, a mozgás és a szexualitás központja, valamint irányítja a szeretet-gyűlölet kapcsolataidat, így az érzelmek, szenvedélyek, gondoskodás központja is. Mindennek magyarázata, hogy ez az a pont, ahol az egy találkozik egy másik eggyel, és kettő lesz belőlük, itt kezd el az első kettő csakra energiája egymás
között dinamikusan áramolni, mozogni, egységben működni, majd további energiával ellátni a felsőbb szinteket.
A gyökércsakra kapcsolódó mirigye a mellékvese.
A magja a kreativitás, együttérzés, család lehetősége. Negatív megnyilvánulásai a félelem és a harc.

Ugyanúgy, mint a szervek a testben, minden csakra egyedi funkciót lát el. Az első és második csakra emészti meg az érzelmi energiákat: feldolgozza, hogy kivonja a „tápanyagokat”. Képes metabolizálni az érzelmi- és fizikai traumákból származó energiákat, fény- és energiaforrásokká alakítani őket. Az első csakra visszavezeti a földbe a nehéz energiákat, amelyeket a csakrák nem képesek üzemanyaggá alakítani. Amikor az első csakra nem kapcsolódik az anyaföldhöz, akkor nincs kivezető csatorna, így a nehéz energiák a szervezetben maradnak és a csakrák falához tapadnak, majd lelassítják a forgásukat. Amikor a második csakrában felhalmozódik a hulladék, akkor például agresszívnek és ellenségesnek láthatod a világot.

A csakraterápia megközelítése szerint az egészséged legnagyobb ellensége az alacsony rezgésű félelem, amelyet le kell győznöd, hogy az ne emészthesse fel az életenergiádat.
A feladat az, hogy ismerd meg és barátkozz meg a kellemetlen érzéseiddel, félelmeddel, alakítsd egy informáló, figyelmeztető mechanizmussá és kezd el használni a bennük rejlő erőt, ahelyett, hogy az „üss, vagy fuss” reakciót választod és hagyod, hogy ezek az erők használjanak téged.

A második csakra megtisztulásával nyiladozni kezdenek intuitív erőid, fokozódik érzékenységed, kiegyensúlyozott, optimista és barátságos leszel. Energiahiányos csakra esetén megbántott, gyanakvó, túlérzékeny, szégyenlős és félénk személyiséggé alakulsz, aki gyakran bűntudatot érez, amíg a túlműködő csakra agresszívvé, manipulatívvá, támadóvá, szexuális aktivitásban szélsőségessé, és mindenekelőtt robbanékonnyá tesz. 

A csakra nem megfelelő működése esetén fizikai elváltozások keletkezhetnek a szaporítószervekben és azok működésében, a belekben, húgyhólyagban, vesében, a keringési- és idegrendszerben. Előidézhet tovább deréktáji fájdalmakat, nemi frusztrációt, lábgörcsöket, térdproblémákat, migrént, ingerlékenységet, túl magas, vagy nagyon alacsony energiaszintet.

A harmadik csakra helye a napfonatban van, a mellékvesék fölött. Ahogy a csakra neve - napfonat, latinul Solaris plexus, szanszkrit nyelven Manipura, azaz „fénylő drágakő / köldök drágaköve", sejteti, ez egy tüzes, Nap jellegű csakra, amely fényt, melegséget,
energiát és erőt biztosít neked.
Jelképezi a cselekvést, az akaraterőt, a vitalitást. Ez az a pont, ahol találkoznak egymással a felfelé áramló életerő és a lefelé áramló életenergia, ahol létrejön az élet fenntartásához szükséges hő. Miután a harmadik csakra a fénylő energiarendszer egyik erőközpontja, az ereje kreatív módon felhasználható arra, hogy manifesztáljuk törekvéseinket a világban.
A csakra működtető eleme a tűz, színe a sárga. A tűz és az égés viszonylatában ez a csakra uralja az anyagcserét, illetve felelős az anyagcseréből származó energiák szabályozásáért és testen belüli elosztásáért, így testi aspektusai a gyomor, has, epehólyag, máj, hasnyálmirigy, az energia tárolása és felszabadítása, valamint a lép.
Elsődleges ösztöne az erő. Pszichológiai szempontjai a bátorság, önkifejezés és megnyilvánulás a világban.

Mirigye a hasnyálmirigy. Magja az autonómia, az egyéniesedés, az önzetlen szolgálat, az álmok beteljesítése és a hosszú élet. 

A csakra megbillent egyensúlya miatt kialakulhatnak bizonyos zavarok, pl gyomor- és bélrendszeri rendellenességek, májbetegség, anorexia, alacsony vércukorszint, diabetesz, izom- és idegfeszültségek. További negatív megnyilvánulásai a bánat, büszkeség, depresszió, egó növekedése, neurotikus tünetek, alacsony energiaszint, magány, bizonytalanság és dühkitörések. Destruktív módon használva kifejezheti az elemi libidót, ami neurotikus tünetként például szégyen, vagy bűntudat formájában nyilvánul meg.

Amikor a csakra egyensúlyban van, derűsnek, társaságkedvelőnek, spontánnak, nyugodtnak érzed magad, valamint tiszteletet tanúsítasz magad és mások iránt. Amikor felébreszted ennek a csakrának az erejét, akkor olyan félelemnélküliséget és elszántságot tapasztalhatsz meg, amilyet semmilyen nehézség sem tud eltántorítani.
Elfogadod és megbecsülöd önmagadat és mersz kockázatot vállalni, mivel tudod, hogy bármivel képes vagy megbirkózni. 

E csakra szanszkrit neve, az Anahata azt jelenti: „hang, amely anélkül keletkezik, hogy két dolog összeütközne", illetve „ép", „sértetlen", „friss" és „tiszta". A csakrát működtető elem a levegő, színe a zöld. 

Ez az energiaközpont a mellkas közepénél (5. mellkasi csigolya) helyezkedik el, így szerveink közül ide kapcsolódnak a szív, tüdő, immun- és keringési rendszer, mellek, karok és kezek, a bőr, valamint a nyirokcsomók. Mirigyek közül a csecsemőmirigyhez kapcsolódik.

Mivel a három felső és a három alsó csakra között található, így a szívcsakra az egyensúlyi pontunk: itt találkoznak egymással a sprituális és földenergiák, ahol saját természetünk kettősségén keresztül a teljességhez kapcsolódunk. Ez magában foglalja például a férfi és női energiák, „jó” és „rossz” oldalunk elfogadását.

Elsődleges ösztöne a szeretet, ehhez kapcsolódóan pedig pszichológiai aspektusai a remény, átadni magadat valaki másnak, szeretet, együttérzés, intimitás. Magja az önzetlen szeretet és a megbocsátás potenciálja.

A szívcsakra rendellenes működése esetén kellemetlenül reagálsz a gyengédségre és figyelemre, akár vissza is utasítod a szeretetet. Tipikus negatív megnyilvánulásai az egoizmus, harag, önzés, gyász, magányosság, elhagyatottság és árulás. Az itt jelentkező energiahiány paranoiához, határozatlansághoz, a visszautasítástól és megbántástól való félelemhez vezet, a túlzott energia pedig depressziót idéz elő, szeszélyessé, számonkérővé, túlzottan kritikussá, birtoklóvá tehet és feltételhez kötheti a szeretetet.

A kiegyensúlyozott szívcsakra lehetővé teszi számodra, hogy elköteleződj az intimitás és a szeretet iránt. Egyesíti a benned lévő férfias- és nőies princípiumot (jing-jang), és képessé tesz a feltétel nélküli szeretetre. Amikor harmonikusan működik ez a csakrád, akkor felszabadult, együttérző és társaságkedvelő vagy, szívesen gondoskodsz másokról, beleértve önmagadat is.

A torokcsakra szanszkrit neve Vissudha, jelentése
megtisztítani. 

 A csakra az első nyaki csigolyánál található, működtető
eleme az éter/levegő, színe a (világos)kék. Itt keletkezik a hang, amely az ősi kultúráknál szakrális jelentőségű.
Miután megszületett a gondolat, minden kimondott szó rezgést hoz létre az éterben, ez pedig a teremetés alapja. A torokcsakra a belső hanggal is kapcsolatban áll: ahogyan a spirituális fejlődés útján megtanulod lecsendesíteni az elmédben folyamatosan fecsegő hangokat, úgy egyre inkább képessé válsz meghallani a belsődben születő rezgéseket, dallamokat. 

Testi szinten ez a csakra uralja a torok, vállak, száj, nyak, nyelőcső területét. Mirigyei a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy.
Ösztöne a szellemi megnyilvánulás. Pszichológiai aspektusai az álmok manifesztálása, kreativitás, kommunikáció, hit.
Magja a személyes erő, hit, akarat. 

Amikor ez a csakra nem teljes potenciállal működik, megjelenhetnek bizonyos tünetek, így pl. emésztési- és súlyproblémák, torokgyulladás, pajzsmirigybetegségek, alvászavar. További negatív megnyilvánulásai az árulás, függőségek, pszichózis, hazugságok, a dolgok kimondásától való félelem, pletykálás. 

A torokcsakra a pszichés központunk, ez felelős a tisztánlátásért, tisztánhallásért, tisztán érzékelésért és a szavak nélküli kommunikáció képességéért. 

A rendellenesen működő ötödik csakra nem kívánatos pszichés működéseket eredményezhet, különösen a pszichózisokra és
neurózisokra érzékeny személyiségeknél. Ha energiahiányosan működik ez a csakra, akkor félénk, következetlen, megbízhatatlan, számító, manipulatív, szextől félő személyiség veszélyét hordozza magában, ezzel szemben a túlműködés következménye arrogancia, önelégültség, ellentmondás nem tűrőség és bőbeszédűség lehet. 

 A napfonat, szív- és torokcsakrát a szeretet, együttérzés és empátia finom energiái táplálják, így az ötödik csakra teszi lehetővé számodra, hogy elképzeld a jövőt és a vízióknak megfelelően, másokkal együttműködve cselekedj. Amikor a csakra egyensúlyban van, összeszedett, elégedett vagy és sikeresnek érzed magad.

Feltöltés alatt

Hamarosan elérhető funkció. Ha biztosra szeretnél menni, akkor írj nekem egy üzenetet és kérdd, hogy küldjem el neked az anyagot.

Harmoniában a létezéssel

Csakraterápia

Csakra harmonizálás, csakra légzés, egyéni tanfolyamok

Kapcsolat

,,Minden energia, mindössze ennyit kell tudnod. Hangolódj rá annak a Valóságnak a frekvenciájára, amelyet meg akarsz élni és megkapod. Nem is lehet másképp. Ez nem filozófia. Ez fizika."

Albert Einstein

Mire számíthatsz?

Nem is olyan régen, az emberek – a tudósokat is beleértve – még úgy hitték, hogy a dolgok közötti tér üres. Aztán jött Albert Einstein és megalkotta az E=mc2 energia törvényt.
Ez azt jelenti, ha az energia lelassul, akkor sűrűsödik és anyag lesz belőle, ha felgyorsul, egyre gyorsabban rezeg és energiává válik. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, a fénysebességet szükséges túlszárnyalni.
Einstein óta a fény kettős természetét is felismerte a tudomány, ami hol részecske-, hol hullámtermészetű és ma már az is kvantumfizikai tény, hogy az általunk érzékelt anyag, vagy a legkisebb anyagi részecske, mint olyan, nem léteznek, azok csupán az energia egy megjelenési formái.(1)

A tárgyak tehát, amelyeket érzékelsz, az energiák lelassult összesűrűsödései, illetve az energiarezgés legsűrűbb magjai, mint ahogyan a fizikai tested is az. A külső, finomabban rezgő rétegeket energiamezőnek nevezzük, az ember és élőlények esetében aurának. Ennek az energiamezőnek az ismerete ma már több, mint ezoterikus titok, ugyanis a bioenergia (élőlényeket körülvevő energiamező) különféle tulajdonságai napjainkra finom műszerekkel egyre pontosabban mérhetővé válnak.

Mindezek, tehát a fizikai tested és az aurád együttesen vagy Te! (… és itt még nincs vége.)

Ha változás keletkezik az energiában, akkor változik a tested is. Mivel a tested energia, változatos hullámgörbék összessége, hatnak rád a környezeted mezői, amelyekkel folyamatos energetikai kölcsönhatásokban állsz. Minden dallamnak, kimondott hangnak, leírt jelnek, színnek vagy szimbólumnak megvan a maga sajátságos frekvenciája. Ugyanígy eszközeidnek, ruházatodnak, bútoraidnak, házadnak, növényeidnek stb. is saját, csak rájuk jellemző rezgése van. Ezek a rezgések sokkal erősebben befolyásolják a rezgéseidet, mint gondolnád. Hatnak egymásra, hatnak rád és formálnak minden egyes pillanatban – de alapesetben te ebből, csakis a fizikai tested érzékszerveiddel érzékelhető, valamint érzelmi változásait érzékeled.

Az igazság az, hogy amit Te fizikai tünetként érzékelsz, az csupán egy része annak, ami a valóságban veled történik. Annak érdekében, hogy egészséges,
kiegyensúlyozott és teljes életet élhess, először újra kell értelmezned önmagad, majd el kell érned, hogy harmonikusan, egységben rezegj önmagaddal és összhangban a külső energiamezővel.

Hogyan lehetséges mindez?

Azt ugye pontosan tudod, hogy a természet része vagy és, hogy az életed biológiai ritmusa a természet, a bolygó ritmusától függ. Az egészséges szervezet rezgésszáma 62-72 Hz és általánosságban az emberi szervezet 1 – 300 Hz között képes rezegni, szervenként, sejtenként, gondolatonként (!) más rezgésszámmal. Ezt a tényt az orvostudomány régóta használja betegségek diagnosztizálására és gyógyításra (pl. MRI), de még a hazai jogrendszerben is találsz olyan  elemeket, amelyek a környezetből származó rezgések egészségre gyakorolt hatásaival foglalkoznak (2).
.
Azon túl, hogy a természet része vagy, azt is pontosan tudod, hogy a bolygó valójában egy élő szervezet, amelynek olyan hatalmas az energiatere, hogy gyakorlatilag el sem tudsz tőle szakadni (gravitáció). Tedd a szívedre a kezed! Ugye nem hiszel az egódnak és ugye nem gondolod komolyan kicsi ember, hogy (a mai ismereteink szerint energiahullámokból álló világban, ekkora aránybeli különbségek mellett, mint amekkorák közted és a bolygó között vannak) a bolygótól függetlenül tudsz létezni?!
Nos, 1952 óta ismerjük és Schumann-rezonanciáknak nevezzük a bolygófelszín és az ionoszféra által határolt gömbréteg elektromágneses sajátfrekvenciáit. Felfedezése óta ismert, hogy a Föld rezgésszáma hosszú időn keresztül többé-kevésbé állandó volt, 7,83 Hz. Ez az érték megegyezik az ősi indiai OM-szótag rezgésével, az emberi agy által létrehozott alfa hullámokkal és pontosan megegyezik az agyban található hippokampusz rezgésszámával. Az utóbbi, közel egy évtizedben, a Schumann rezonancia váratlanul emelkedni kezdett: amíg 1952 és1995 között 7,8 Hz volt, 2000- ben 9,3 Hz, 2012-ben 11,1 Hz, ma pedig már megközelítően 27,4 Hz, és jó tudni, hogy 2019. decemberében 158 Hz (!) értéket is mértek. Az okok egyenlőre tisztázatlanok, mint ahogyan az emberi szervezetre gyakorolt hatások is csak az utóbbi években kerülnek egyre intenzívebben a kutatások középpontjába.
Ezen a ponton nem szükséges tudósnak lenni, egyszerű logikával beláthatod, hogy ha az anyaföld rezgésszintje emelkedik, a környezetben egyre több elektromos berendezés található, a levegőben is egyre több űreszköz repked stb., stb. … akkor te valóban nem tehetsz ellene semmit, hogy a te rezgésszinted, ezzel együtt az egész lényed is változzon. (Hisz azt is pontosan tudod, hogy a természet legtermészetesebb dolga a változás és azt is, hogy a hullámok hatással vannak egymásra. Azért ha megerősítést szeretnél, akkor menj el egy vízpartra, ülj le és csak szemléld csendesen
a vízfelszínt.)

Sokan már jó ideje érzik a fizikai testükben, érzelmeikben, érzékelésükben tapasztalható változásokat, amelyek tünetek egyre erőteljesebbek lesznek, ahogy
haladunk előre az időben. Lehet, hogy ezt már te is érzed.
A legjobb, sőt egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy tudati korlátaidat elengedve és a természettel egyesülve, átengeded magad a természet rendjének. Ez lehet, hogy nem lesz könnyű, hisz generációkon keresztül, mélyen beléd programozták az ezzel ellentmondó világ- és emberképedet. Nem baj, ne tántorodj el! Gyűjtsd össze a rendelkezésre álló anyagokat, olvass utána, beszélgess emberekkel! Gondolkozz!
Érezz! Cselekedj!

Az egyéni felelősséged, egyben érdeked a tested illúziójának elengedése, és valódi energiatestednek a felismerése, valamint a vele való tiszteletteljes bánásmód elsajátítása a tudatosságod legmagasabb szintjein.

Használd ki, hogy MOST ÉLSZ!

Csodálatos a mai világunkban, hogy legyél spirituálisan vallásos, vagy racionálisan tudományos szemlélettel megáldva, gyakorlatilag ugyanoda fogsz érkezni – ha elindulsz. A világtörténelem azon különleges időszakában élhetsz, amikor bár a tudósok akarták megcáfolni egy mindenekfelett álló, láthatatlan erő, istenség létezését, tessék, éppen ők azok, akik bizonyítják azt, ezen keresztül pedig visszaigazolják az ősi tanítások bölcsességét.

(1) A kvantumfizika jelenlegi felfogása szerint az anyag pillanatnyi megtestesülése az energiának a világmindenségben, ahol apró húrok képezik az atomi részecskék (proton, neutron, elektron) részecskéit (a kvarkokat) is. A húrok alkotják az ún. membránokat. Ezek a rezgő buborékok néha egymáson is áthatolva hozzák létre a teret, az időt és a többi – ma feltételezetten összesen …. inkább ne menjünk bele hány dimenziót.

(2) Például: 22/2005. (VI. 24.) EüM rendelet a rezgésexpozíciónak kitett munkavállalókra vonatkozó minimális egészségi és munkabiztonsági követelményekről; 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól

Ez a weboldal sütiket használ.
Explore
Drag