A frekvencia, a rezgés (energia) mutatója, amellyel minden élő szervezet és tárgy rendelkezik, a rezgések pedig hatással vannak egymásra. Az egészséges emberi szervezet rezgésszintje például 62 és 78 MHz között mozog, a betegség pedig 58 MHz alatt következik be.
“Az vagy, amit megeszel” és az is vagy, amit belélegzel.
A Földön élő növények képesek a fotoszintézissel közvetlenül hasznosítani, tárolni, majd továbbadni a nap energiáját, az embernek viszont többek között táplálkoznia szükséges ahhoz, hogy energiaraktárát feltölthesse. Különösen sok ilyen, éltető napenergia található például a magvakból nyert olajokban, a csírázó növényekben – nem hiába szokták hangsúlyozni a zöldség-gyümölcs fogyasztás egészségügyi jelentőségét.
Ennek hátterében többek között az a tudományos tény áll, mely szerint a feldolgozott élelmiszerek rezonanciája mindössze 0-30 MHz, a friss, természetes alapanyagokból készített ételek rezgésszáma 30-80 MHz. Ezzel szemben a belégzés, vagy bőrön keresztül történő felszívódás útján hasznosuló, 100 % tiszta illóolajok frekvenciája általában 52 és 320 MHz között, míg a spirituális olajoké, 90 MHz fölött mozog. Ez nem azt jelenti, hogy az illóolajak használatával megtelik az ember gyomra és telítődik az energiaraktára, azt viszont igen, hogy jelentősen emelkedhet a szervezet rezgésszintje, amely a bolygón zajló jelenlegi folyamatok szempontjából alapvető fontosságú a jólét eléréséhez.
Néhány közismert és leggyakrabban használt illóolaj rezgésszintje:
- rózsa 320 MHz
- tömjén 147 MHz
- levendula 118 MHz
- kamilla 105 MHz
- boróka 98 MHz
- menta 78 MHz
Az illóolajak használatának (aromaterápia) szempontjából a lényeg tehát nem maga az illat, hanem az illat rezgésszáma. Az illóolajat előállító növények ugyanis a növényvilág legintelligensebb élőlényei, amelyek az illatok útján közvetített üzenetekkel kommunikálnak környezetükkel* és magas rezgésszámukkal emelik az emberi szervezet rezgésszintjét is.
Ezen felül fontos megjegyezni, hogy az illóolajok akkor is hatással vannak ránk, ha nem akarjuk, ugyanis a szaglás az egyetlen érzékszervünk, amelyen keresztül cenzúrázatlanul jutnak az agyunkba az információk, amelyek pillanatok alatt hatással vannak az idegrendszerre, így a tudatunk nem képes felülbírálni az illatok által kiváltott érzelmi- és fizikai hatásokat.
*Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete

Mi a véleményed?