Skip links

Ébreszd fel a csakráidat mudrákkal!

A mudrák fontos szerepet játszanak számos hindu és buddhista szertartásokban, ahol gyakran használják őket mantrákkal (kántáló hangok), ászanákkal (jóga testhelyzetek) és pránájámával (légzési technikák) együttesen. Úgy gondolják, hogy a kézi mudrák gyógyító hatásokkal bírnak, ugyanis támogatják a magasabb szintű energiák testbe és elmébe történő csatornázását.

Miért olyan fontosak a kézi mudrák?

Hatalmas mennyiségű energia áramlik keresztül az emberi tenyéren, a hindu hagyomány szerint pedig minden ujj az öt alapelem egyikét képviseli:

Hüvelykujj (agni) – Tűz

Mutatóujj (vayu) – Levegő

Középső ujj (akasha) – éter

Gyűrűsujj (prithvi) – Föld

Kisujj (jala) – Víz

Az egészség ennek az öt elem arányának a függvénye, hisz az öt elem testen belüli egyensúlya garantálja a rendszer stabilitását.

A mudrák használata rendkívül egyszerű, az ujjak meghatározott módokon történő elrendezése és mozgatása harmonizálja az elemek szintjét, aktiválja a szervezet öngyógyító képességeit.  Mondhatjuk úgy is, hogy az egészség kulcsa kéznél van, elég használni az ujjainkat!

A kézi mudrák, a hang mantrákkal együttesen, olyan egyszerű eszközök, amelyeket bármikor, bárhol alkalmazhatsz. Bővebben a mantrákról:

Összefoglalásként egy útmutató, amely segít egyensúlyban tartani a csakráidat:

Leave a comment

Ez a weboldal sütiket használ.
Explore
Drag