ERDEI CSAKRA HACKING

ERDŐFÜRDŐ

Shinrin-yoku
ERDŐ +
FÜRDŐ
  • NEM erdei kirándulás
  • Személyes tapasztalás / Tterápiás technika / modern tudományág /  ősi shinto és buddhista alapok
  • Lassított séta / tudatos jelenlét / éber meditáció / elmerülés a természetben / érzékelés élesedése / tiszta tapasztalás
  • Egység élmény / önismeret / tisztulás / töltődés / harmónia / öngyógyító folyamatok
Ajánló
Erdőfürdő: garantált élmény, 100 % természet

Erdőfürdő: garantált élmény, 100 % természet

Posted on

A természetgyógyászat reneszánszát éljük, a világban gyakorlatilag mindenhol megfigyelhető az ilyen jellegű irányzatok és technikák térhódítása,...

KÖVETKEZŐ ERDŐFÜRDŐK

A japán Csiba Egyetem kutatásai kimutatták, hogy egy kétórás erdei séta az azonos idejű városi sétához képest 12,4 %-kal csökkenti a kortizolszintet, 7 %-al a szimpatikus idegrendszeri aktivitást, 1,4 %-kal a vérnyomást és 5,8 %-kal a szívfrekvenciát.
Mindez annyit tesz, hogy az erdőfürdő csökkenti a mesterséges városi környezet által kiváltott túlingereltséget és stresszt, elősegíti a relaxációt, ez pedig fokozza a betegségekkel szembeni természetes ellenállóképességet.

A természeti táj látványa önmagában is  garantált testi- és lelki jólétet biztosít.

A növények által termelt monoterpének belélegezve, biokémiai folyamatokon keresztül, azonnali élettani hatást  fejtenek ki az agyban, az immunrendszerben, a kognitív, a mentális és az érzelmi folyamatokban.

A növények, az emberi test szerveinek frekvenciatartományaival rezonáló elektromágneses jeleket bocsátanak ki, amelyek támogatják a testen belüli öngyógyító folyamatokat.

Az erdő természetes  negatív ionokban dús párája blokkolja a szervezet oxidatív folyamatait, drasztikusan csillapítva ezzel számos krónikus betegséget.

Ajánló
Az erdőfürdő és a (buddhista) khandhák

Az erdőfürdő és a (buddhista) khandhák

Posted on

Az erdőfürdőzés lényege abból áll, hogy beengedjük (visszaengedjük) a testebe a természetet, és (ismét) eggyé válunk vele. Mindennek, mint terápiás technikának a jótékony hatásait a tudomány is alátámasztja, miközben az alapjait buddhista tanok képezik.

Fantasztikus utazásra vittél bennünket. Egyszerre ki és be. Fel és le. Ízekkel, szagokkal, érzésekkel, megéléssel és gondolatokkal mélyen átszőtt utazásban volt részem. Hálásan köszönöm, hogy jelen lehettem.

E. Anikó

Köszönöm szépen a mai napot. Megújult erővel, egészségesen es kipihenve kezdem a hetet. Felüdülés volt.

S. Krisztián

Hálásan köszönjük a mai napot! Fantasztikusan éreztük magunkat.

Sz. Kriszta

Nézz a természet mélyére, és mindent jobban fogsz érteni!

Albert Einstein